Aký typ montáže vybrať pri plisé žalúziach?

Kategórie: Rolety

Plisé žalúzie sú výbornou voľbou, ktorá poskytuje ochranu voči slnečnému žiareniu a teplu. Dajú sa prispôsobiť akémukoľvek oknu a veľký výber látok umožňuje prispôsobiť si plisé podľa svojich potrieb. Plisé rolety sú malé, ľahké a jednoducho sa namontujú na rám okna. Sú vhodné aj na veľké okná a neinvázna montáž zabezpečí, že nezanikne záruka na nové okná. 

Varianty plisé žalúzii

Plisé sa vyrábajú v rôznych variantoch. Rozlišujeme plisé termoizolačné, do strešných okien, ale aj plisé s rôznym spôsobom montáže. Môžu byť montované invázne či neinvázne. Ako už hovoria samotné názvy, pri inváznej montáži ide o zásah do zasklievacích líšt. Neinvázna montáž je zas modernejším riešením, ktoré umožnuje montáž plisé žalúzie pre vŕtania a poškodenia okenného rámu.

Invázna montáž - čím sa charakterizuje?

Invázna montáž zabezpečuje stabilnú prevádzku plisé roliet. Plisé môžete ovládať bez obáv, že sa roleta z okna uvoľní. Montážne úchyty sa navŕtajú do spodných a horných zasklievacích líšt a látka prekrýva iba sklo. Tu treba zdôrazniť, že pri inváznej montáži nedochádza k poškodeniu okennej konštrukcie, skla či iných dôležitých prvkov okna.  Invázna montáž zabezpečí, že roleta neprekáža pri otváraní okien. 

Neinvázna montáž - čím sa charakterizuje?

Neinváznu montáž odporúčame realizovať napríklad v prípadoch, ak si byt či dom iba prenajímate. Plisé sa uchytí pomocou špeciálnych úchytov, hore a dole na rám okna. Pri tomto type montáže látka prekryje sklo aj zasklievacie lišty.

Súvisiace produkty

Zdieľajte tento obsah

Pridať komentár